Hoppa till innehåll
Hem » Blogg » Hållbar energi för en hållbar värld i framtiden

Hållbar energi för en hållbar värld i framtiden

vindkraftverk ger hållbar energi

För att kunna skapa och uppehålla en så kallad hållbar framtid för oss och för vår planet måste vi omgående ställa om till 100 procent förnybar energi. Vi måste alltså helt sluta att använda oss av fossila bränslen, som kol, olja och gas. Det är det enda sättet för att rädda vår jord och oss själva från undergång.

På samma gång måste vi även bli mer energismarta och dra ner på användandet av energi. Detta genom att tex bygga bättre och mer välisolerade hus, utveckla och tillverkar energisnålare bilar och fordon men även effektivare prylar i allmänhet som kräver elektricitet. Alla behöver också tänka till vad vi köper och att vi väljer bra produkter som är dels strömsnåla men också tillverkade på rätt sätt.

Vi måste även alltmer börja fundera på hur vi reser och rör oss med bil, flyg etc. Kanske är en weekendhelg i New York inte det bästa för klimatet och vår kära jord? Vi måste alla hjälpas åt och inte bara fundera en utan två gånger på vad vi gör och vilket avtryck vi lämnar. Det är först då vi kommer ha en möjlighet att rädda jorden från undergång.

Vill du läsa mer förnybar energi och vad som krävs för att rädda vår planet så besök: https://www.wwf.se/klimat/fornybar-energi/